Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” nedeniyle bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada, “Bilindiği gibi yaşlı bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal bağlantılarını güçlendirmek, sağlıklarını iyileştirmek için gerçekleştirilen faaliyetlerin nihai amacı bu kişilerin, dolayısıyla toplumun hayat kalitesini artırmaktır. Edinilen tecrübeler, bu amaca ulaşabilmek için kapsamlı hizmet sunumunun yeterli olmadığını, yaşlıların doğru bilgiye ve sunulan hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmanın gerekli olduğunu ortaya koymaktadır. Günümüzde, bunu sağlamanın önemli bir yolu da teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalanmaktır” denildi.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

Yıllar içerisinde akıllı telefonların, bilgisayar ve internetin kullanımı bakımından, yaşlı bireyler dahil tüm yaş gruplarında önemli bir artış olduğu herkesin malumudur. Yapılan araştırmalara göre, internet kullanan 65-74 yaş grubundaki bireylerin oranı 2017 yılında % 11,3 iken bu oran üç katından fazla artış göstererek 2023 yılında % 40,7 olmuştur. Dolayısıyla, yaşlı bireyler tarafından dijital sağlık teknolojilerinin kullanımı, sağlık ihtiyaçlarının doğru karşılanması ve öz yönetimin desteklenmesine yardımcı olma potansiyeline sahiptir.

Bu bağlamda, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız ve uzaktan sağlık hizmet sunumu gibi dijital sağlık çözümlerini geliştiren Bakanlığımız tarafından bu vesile ile toplumumuzun emektarları olan yaşlılarımızı;
Sağlık ve hastalıklarla ilgili bilgileri güvenli internet sitelerinden almaya,

Zararlı yazılım ve uygulamalardan kaçınmaya,

Kocaeli'de 5 ilçede birden seyahat kartı hizmeti Kocaeli'de 5 ilçede birden seyahat kartı hizmeti

Bakanlığımızın WEB sayfası ve sosyal medya platformlarını takip etmeye,

MHRS, e-Nabız gibi dijital sağlık çözümlerini kullanmaya,

e-sağlık uygulamaları hakkında bilgi almak ve “çok yönlü yaşlı değerlendirmesi” yaptırmak üzere aile hekimlerini ziyaret etmeye davet ediyor.”