Çorum FK'nın da ilgilendiği  Burak Süleyman'ın yeni rotası bir kez daha Kocaeli oluyor. Sakaryaspor'da geçirdiği 2,5 sezonda 77 maça çıkan Burak Süleyman 14 gol ve 13 asistlik performansıyla önemli işlere imza atmıştı. 

Sivasspor günü çift idmanla tamamladı Sivasspor günü çift idmanla tamamladı

2020-21 sezonunun ara transfer döneminde Sakaryaspor'a transfer olan 29 yaşındaki Burak Süleyman, yeşil-siyahlılarla 2,5 yıl sonra yollarını ayırmıştı. Burak Süleyman'ın yeni rotası ise Kocaelispor olmak üzere. Kocaelispor'un 9 Haziran Pazar günü yapılacak kongre sonrasında tek aday olarak aday olan mevcut başkan Recep Durul'un Burak ile görüştüğü ve transfer konusunda büyük oranda anlaşma sağladığı öğrenildi. 

Transferiyle ilgili Kocaeli basınına konuşan  Burak Süleyman, Ertuğrul Sağlam'ın istemesi durumunda transfer olabileceğini ifade ederek “Başkanla görüştük. Onlara da teşekkür ettim. Ancak takıma sırf İzmitli olduğum için transfer edilmem futbol adına doğru olmayabilir. Bizzat Ertuğrul hocaya ve teknik ekibe danışılması daha sağlıklı olur. Takıma uyumluysak tabi ki severek isteyerek geliriz. Ertuğrul hoca başka tarz bir futbolcu istiyorsa kendimizi dayatmak yanlış olur." açıklamasında bulundu. 

Baskıyla birlikte Kocaelispor'a geri dönmenin doğru olmayacağını söyleyen Burak Süleyman, "Şehrin baskısıyla oraya gelmek doğru olmaz. Ben başkanımıza bunu anlattım. Kocaelispor varsa başka bir takım bizim için zaten olmaz. Bütün sorumluluğu üstümüze alacağız. Sağlıklı bir yapı olursa biz geliriz. Şimdi Ertuğrul hocanın konforunu da bozmak doğru değil." dedi. 

Kocaelispor'un gerçekleştireceği kongre sonrasında görüşmeler yapılacağını ifade eden Burak, "Kararı Ertuğrul hoca vermeli. Geçmişte yaptıklarımız ortada. Farklı bir sahiplenmemiz var. Ama sırf bu yüzden gelmek doğru değil. Futbolculuğumuz da ortada. Hoca onay verirse kongre sonrasında görüşmeler yapılabilir. Takıma faydalı olacaksak teknik ekibin planlarında olacaksak daha sağlıklı bir geri dönüş olur.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

Editör: Haber Merkezi