Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Erol Afacan, Diyarbakır’da günlerdir kayıp olan ve cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin’in ölümü hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Narin’in trajik ölümü, toplumu derinden etkiledi ve Afacan, bu olayın insanlığın vicdanını sorgulamasına neden olduğunu vurguladı.

Narin’in Ölümü

Ecz. Erol Afacan, Narin’in ölümü hakkında şu sözleri sarf etti: “Diyarbakır’da günlerdir kayıp olan 8 yaşındaki Narin’in cansız bedenine ulaşılması hepimizi derinden yaralamıştır. Henüz hayatının başında, masum hayalleriyle yaşayan bir çocuğun böylesine trajik bir şekilde aramızdan alınması, insanlığımızı sorgulamamıza neden olmalıdır. Bu vahşet, sadece bir çocuğun değil, geleceğimizin de karardığı anlamına geliyor.”

Sessiz Çığlıklar

Afacan, Narin’in basına yansıyan kayıplardan sadece biri olduğunu belirterek, “Narin, maalesef basına yansıyan kayıplardan sadece biri. Onun gibi daha nice masum çocuk, birer sessiz çığlık olarak karanlığa gömülüyor” dedi. Çocukların güvenliği ve yaşam haklarının korunması gerektiğini vurgulayan Afacan, bilinmeyen birçok masum hayatın kötü ellerde son bulduğunu ifade etti.

Gazze ve Diğer Savaş Bölgelerindeki Çocuklar

Afacan, açıklamasında Gazze’deki çocuklara da değinerek, “Narin’in acısını paylaşırken, sınırlarımızın ötesinde, özellikle Gazze’deki çocukların da çığlıklarına sessiz kalmamalıyız. Orada, her gün bombalar altında yaşam mücadelesi veren çocuklar; dünya tarafından unutulmuş gibi, seslerini duyuramaz hâle geldiler” dedi. Çocukların masumiyetinin tartışılmaması gerektiğini vurgulayan Afacan, savaş, yoksulluk ve şiddet nedeniyle çocukların en büyük mağdurlar olduğunu belirtti.

Başkan Bozbey, "Kreşlerimizin sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz" Başkan Bozbey, "Kreşlerimizin sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz"

Afacan, tüm dünyada savaş ve çatışma ortamında büyüyen çocukların yaşadığı zor şartlara dikkat çekerek, “Sadece Gazze’de değil, dünyanın dört bir yanında savaş ve çatışma ortamında büyümeye çalışan çocuklar, çocukluklarını yaşayamıyor, hayatlarının baharında yaşama veda ediyor. Artık daha fazla Narin’ler ölmemeli. Çocuklarımızı korumak, onların güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamak en büyük önceliğimiz olmalıdır” şeklinde konuştu.

Afacan, bu tür trajedilere karşı sadece üzüntü duymanın yeterli olmadığını belirterek, “Bu tür trajediler karşısında sadece üzüntü duymak yetmez; harekete geçmeli ve bu acıların tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Tüm yetkililere, toplumun her bireyine, çocuklarımızı koruma sorumluluğunu hatırlatıyor ve daha güvenli bir dünya için birlikte adımlar atmaya davet ediyoruz” dedi. Narin’e ve tüm kaybedilen çocuklara rahmet dileyen Afacan, bu tür acıların son bulmasını umut ettiğini belirtti.