Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, patates ve soğan üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getirdi. Üreticilerin ürünlerini satamamalarından dolayı zor durumda kaldığını ifade eden Tahtasız, "Çiftçilerimiz, tarladaki patates ve soğanlarını değerinde satamıyor. Köylümüz yüksek sesle 'Patates, soğan güle güle Erdoğan' diyor" şeklinde konuştu.

Mehmet Tahtasız’ın TBMM’deki Açıklamaları

Tahtasız, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı bir dakikalık konuşmada şunları söyledi:

"İktidardakiler gibi sadece oturduğumuz koltuklardan 'Türkiye Yüzyılı' diye ahkâm kesmek yerine, çarşıya pazara gidiyor, tarlalarda çiftçimizin derdini dinliyoruz. Çorum’un birçok köyünde patates ve soğan üretimi yapan çiftçilerimizle bir araya geldim. İhracata kapalı olduğu için soğan da patates de para etmiyor. Tarlada kalan bu ürünler çürümeye yüz tutmuş durumda."

Tahtasız, çiftçilerin maliyetlerinin çok üzerinde ürünlerini satamadığını belirterek, tarladaki patates ve soğanın değerinin çok altında kaldığını vurguladı. Üreticilerin ürünlerini 3-4 liraya bile satamadığını, ancak marketlerde fiyatların 10-18 lira arasında olduğunu belirtti.

Çiftçinin Sesi Meclis'te

Devlet Bahçeli'nin Öcalan açıklamasından sonra İYİ Parti'de deprem! Devlet Bahçeli'nin Öcalan açıklamasından sonra İYİ Parti'de deprem!

Tahtasız, patates ve soğan üreticilerinin yaşadığı bu sıkıntıların çözülmesi için hükümete çağrıda bulundu ve üreticilerin sorunlarının daha fazla dikkate alınması gerektiğini belirtti.