Çorum Ziraat Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve Çorum Ticaret Borsası sahasında bulunan gübre ve tohum deposu uzun süredir kapalı.

Çorum'da DEAŞ terör örgütüne yönelik "GÜRZ-15" operasyonu! Çorum'da DEAŞ terör örgütüne yönelik "GÜRZ-15" operasyonu!

Köylerden gelerek Borsada hububat ürünlerinin satışını yapan, dönüşte ise gübresini, tohumunu almak isteyen çiftçiler, Ziraat Odası’nın deposunun kilitli kapısı ile karşılaşıyor.

Çiftçiye hizmet vermek amacıyla kurulan, gübre ve tohum satışı yapan deponun niçin kapalı olduğunu soran Çorum çiftçisi, “Bu deponun görevlisi, personeli var. Ancak her geldiğimizde depoyu kapalı görüyoruz. Hububat ürünlerimizi Borsa’da sattıktan sonra köyümüze giderken yeni sezona hazırlık amacıyla gübre ve tohumlarımızı alacağız ancak depoda hizmet verilmiyor. Bu duruma bir anlam veremiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Çiftçiler, Çorum Ziraat Odası’nın hizmet kalitesini artırmasını, zaten zor durumda olan çiftçiye sahip çıkılmasını, sözde değil özde hizmet üretilmesini isteyerek oda yöneticilerini göreve davet etti.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan konuyla ilgili bilgi aldığımız Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, şu anda ekim sezonu olmadığı için tohum ve gübre deposunu açık bulundurmadıklarını, odada personel sıkıntısı yaşandığını, deposu sezonluk olarak açtıklarını bildirerek, “depoda şu anda tohumluk arpa var. Taban fiyatları da henüz netleşmedi. İsteyen çiftçimiz bizleri aramak suretiyle depoyu açtırabilir ve tohumluk arpa alabilir. Bu depoyu sezondan sezona açıyoruz” dedi.