Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıklayan Osmancıklı Özlem Güngör, 25 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerde görevi üstlenmeye hazır olduğunu belirtti. Eğitim ve iş hayatında kazandığı deneyimlerle partisine katkı sağlamayı hedeflediğini ifade eden Güngör, kadınların siyasal yaşama daha aktif katılımını sağlama ve güçlü bir kadın mücadelesi başlatma konusunda kararlılığını vurguladı.

CHP Çorum İl Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıklayan Özlem Güngör, 25 Haziran'da yapılacak seçimlerde görevi üstlenmeye hazır olduğunu duyurdu. Konuşmasında partinin çeşitli kademelerinden temsilciler ve basın mensuplarına hitap eden Güngör, eğitim ve kariyer yolculuğundan elde ettiği deneyimlerle kadınların siyasette daha aktif rol almasını sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Kadın Kolları Başkanlığına aday olan Özlem Güngör, adaylık açıklamasında partililere ve basın mensuplarına seslendi. Güngör, konuşmasına şu sözlerle başladı:

AK Parti Bursa’nın yeni yol haritası ne olacak? AK Parti Bursa’nın yeni yol haritası ne olacak?

"Cumhuriyet Halk Partimizin değerli milletvekili Sayın Mehmet Tahtasız ve geçmiş donem değerli milletvekilimiz Sayın Feridun Ayvazoğlu, il başkanım ve ilçe başkanım, il ve ilçe kadın kolları başkanlarım ve gençlik kolu başkanlarım,parti meclisi üyelerim, partimize gönül vermiş değerli üyelerimiz, sevgili alem ve değerli yakınlarım, çok değerli basın mensupları sizleri saygıyla selamlıyorum hepiniz hoş geldiniz.

1977 Çorum doğumluyum. İlk orta ve lise eğitimlerimi Çorum'da tamamladım. Üniversite lisans eğitimim Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri ve buna ek olarak ön lisans Adalet bölümünü bitirdim.

Eğitim süreci bittikten sonra 2022 yılına kadar İstanbul’da yaşadım. İstanbul’da bulunduğum süreçte insan kaynakları, muhasebe ve yönetim-organizasyon alanlarında özel sektörde çalışma hayat içinde yer aldım. Aynı zamanda iş hayatıma ve kişisel gelişimime katkısı olan insan kaynakları yönetimi, iş sağlığı güvenliği, yoga eğitmenliği ve kişisel gelişim konularında çeşitli eğitim ve sertifika programlarına katıldım.

Başta Cumhuriyet Halk Partimizin çalışmaları olmak üzere Tema, Türk Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Anne Çocuk Eğitim Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşların da gönüllü olarak çalışmalarına katıldım.

Bir kadın olarak çalışmalarımdan edindiğim bu kazanımlarımla gelecek güzel günlere olan inancımla hayatın her alanında GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM oluşturmayı ve gençlere örnek olmayı amaçladım .Bu amaç doğrultusunda genç, aktif, dinamik ve çalışma isteğiyle dolu olarak başta genel başkanımız Sayın Özgür ÖZEL ve kadın kolları genel başkanımız Sayın Aylin NAZLIAKA olmak üzere partimize gönül vermiş, katkıda bulunmuş, il örgütümüzün yönetim, kadın ve gençlik kolları kademelerinde görev almış, almakta olan yol arkadaşlarımızın ve büyüklerimizin tecrübelerinin rehberliğinde, ekibimle birlikte çeşitli faaliyet ve çalışmalar gerçekleştirerek partimize, teşkilatımıza olumlu katkı sağlayacağımı düşünüyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Tüzüğünde belirtildiği gibi başta partili kadınlarımız olmak üzere kadınların siyasal yaşama eşit katılımı ve temsilini gerçekleştirmek, kadınların karar alma süreçlerine katılımını güçlendirmek, kadınların siyasette yer almasının önündeki engelleri kaldırmak için mücadele etmek amacıyla parti örgütü ile uyum içerisinde çalışıp güçlü bir kadın mücadelesini başlatarak partimizi iktidara taşıyacak olan adımlar hayata geçireceğimizi, ulaşabileceğimiz tüm kadınlarımızın desteğinin bizimle olacağına inanmaktayım.

Tüm bu sebeplerle ve aileminde güçlü desteğiyle il kadın kolları başkanlığına aday olma kararı almış bulunmaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi Çorum il Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğumu sizlerin huzurunda ilan ederim. 

Tüm kadınlarımızın katılımıyla oluşacak demokrasi şöleni için şimdiden herkese teşekkür ederim." dedi.

Güngör, konuşmasının sonunda CHP Çorum İl Kadın Kolları Başkanlığına aday olma kararının ardında ailesinin güçlü desteği ve partisine olan bağlılığının bulunduğunu belirtti. "Bu yolda partili kadınlarımızla birlikte, kadınların siyasette daha güçlü bir şekilde yer almasını sağlamak için çalışacağız," diyen Güngör, tüm kadınları demokrasi şölenine katılmaya davet etti ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, kadınların siyasal yaşama daha aktif katılımı ve temsilini sağlama konusundaki kararlılığını yineledi.

Editör: Kubilay Olcan