15-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında Sivas'ta düzenlenen Genç Türkiye Karate Şampiyonası'nda, 60 ilden 372 kulüp ve 1800 sporcunun katılımıyla gerçekleşen mücadelede Çorum Belediyesi Spor Kulübü fırtına gibi esti. Kulübün sporcuları, Karate kategorisinde ilk kez madalya kazanarak tarih yazdılar.

Minik Rüzgar Trabzonspor'un radarında Minik Rüzgar Trabzonspor'un radarında

Şampiyonada, Genç +76 Kg kategorisinde Kerem Tuğra Yağlı ve Ümit 63 kilogram kategorisinde Kutay Tekin altın madalya kazanarak şampiyon olurken, Ümit +70 Kg'da Kayra Yağlı gümüş madalya elde etti. Sporcular, bu başarıları ile Çorum Belediye Spor Kulübü'nün karate tarihine altın harflerle adını yazdırdılar.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Çorum Belediye Spor Kulübü Başkanı İsmail Yağbat, şampiyonadan dönen sporcuları ve antrenörleri makamında ağırladı. Yağbat, "Karate dalında elde ettiğimiz bu başarı, şehrimiz adına çok özel. Kulübümüzün ve şehrimizin spor alanında ilerlemesi adına bu tür başarılar büyük önem taşıyor," dedi.

Bu başarı, Çorum Belediyesi Spor Kulübü'nün spor branşlarındaki geniş yelpazede elde ettiği başarıların bir yansıması. Geçtiğimiz yıl Voleybol Süper Lig'e çok yaklaşan kulüp, güreş branşında da büyükşehir takımlarını geride bırakarak ikincilik kupasını şehre getirmişti.

Çorum Belediyesi Spor Kulübü'nün bu başarısı, Çorum'u bir spor şehri olarak daha da öne çıkarmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve tüm Çorum halkı, kulübün başarılarıyla gurur duyuyor ve bu başarıların devamını diliyor.