Çorum Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, 18 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Gölbel Yaylası ve Göleti: Çorum'un gizli doğa harikaları Gölbel Yaylası ve Göleti: Çorum'un gizli doğa harikaları

Dağlı mesajında, “Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla, UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü “Müzeler Günü” ilan edilmiştir. Geçmişle bugünü ve geleceği birbirine bağlayan müzeler; sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin korunup sergilendiği, insanlığın kültürel mirası ve uygarlık deneyimi konusunda bizlere ışık tutan önemli ve eşsiz mekanlardır” dedi.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, “Çorum ili, 8000 yıllık tarihi geçmişiyle, dünya arkeolojisinde müstesna bir yere sahip olan, Anadolu’nun ilk devleti ve ilk başkenti olan Hattuşa Şehri Harabeleriyle, Ulu Önder Atatürk’ün emriyle ülkemizde Türk bilim insanlarınca başlatılan ilk kazı olan Alacahöyük Ören Yeriyle, Ortaköy-Şapinuva Kazı Alanıyla, Çorum topraklarında yer alan yüzlerce höyük, ören yeri, Tümülüs vb. arkeolojik alanlarıyla kendisi de adeta bir açık hava müzesidir” ifadelerine yer verdi.

Zulkifdagli-6

“Çorum, Alacahöyük ve Boğazkale müzelerimizde bu kazı alanlarından çıkartılan Hellenistik, Roma, Bizans, Hitit, Frig, Kalkolitik ve Eski Tunç dönemi eserleri sergilenmektedir” diyen Vali Dağlı, “Çorum müzemizde bir çok unik eser de yer almaktadır. Bu nedenle böylesine kültürel mirasa sahip ilimizde, sahip olduğumuz değerlerin korunması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın bu değerlere sahip çıkmasını sağlamak amacıyla kutlanan “Müzeler Günü” önemli bir fırsattır.
Bu kapsamda her yıl 18 Mayıs tarihinde kutlanmakta olan “Müzeler Günü” nedeniyle Çorum Müzemiz, 18 Mayıs günü, akşam saat 21.00’e kadar halkımızın ziyaretine açık olacaktır. Tüm Çorumlu hemşerilerimizi Çorum, Alacahöyük ve Boğazkale müzelerimi ziyarete davet ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle; tarih ve kültür mirasımızın korunmasında görev alan, insanlık mirasını koruyan başta müze çalışanlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın “Müzeler Günü” nü kutluyorum” açıklamalarında bulundu” açıklamalarında bulundu.