Çorum'da Çomar Barajı'nda yaşanan balık ölümleri, vatandaşlar ve çevre uzmanları arasında endişe yarattı. Yapılan ilk incelemeler, suyun sıcaklık artışı ve oksijen seviyesindeki düşüşle bu ölümlerin bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

İlk bulgular, baraj suyunun ani sıcaklık yükselmesi ve suyun oksijen seviyesindeki düşüşle bağlantılı olduğunu gösteriyor. Ancak bu durum, su altı ekosistemini nasıl etkiledi? Ve bu olay, Çomar Barajı'nın geleceği için ne anlama geliyor?

Çorum elektrik kesintisi! 6 Ekim'de elektriksiz kalacak mahalle ve ilçeler... Çorum elektrik kesintisi! 6 Ekim'de elektriksiz kalacak mahalle ve ilçeler...

Çorum Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Balık ölümlerinin ardındaki nedenlerin tam olarak belirlenmesi için teknik ekiplerimiz detaylı çalışmalarını sürdürmektedir," denildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;

"Çomar Barajı'nda balık ölümlerinin olduğunun ihbar edilmesi sonrası İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik ekipleri baraja gönderilmiştir. Çomar baraj suyunda ekiplerimizce su numuneleri alınmış olup yapılan kontrollerde toplu balık ölümlerinin olmadığı küçük çaplı balık ölümlerinin baraj suyu sıcaklığının ani yükselişi ve sudaki oksijen miktarının azalmasına bağlı olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili incelemelerimiz devam etmektedir." denildi.