İskilip turşusunun sırrını biliyor musunuz? Bu malzeme salatalığın tuzunu alarak turşuyu daha sağlıklı hale getiriyor. Bu malzeme nedir? İşte tarifi...
 

İskilip Turşusu Tarifi

Malzemeleri;

Salatalık
Dereotu kökü
Sarmısak
Sirke
Tuz
Su

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

İskilip Turşusu Tarifi

Bir özel gün lezzeti olmasa da kış için yazdan hazırlanan, kışlık turşu olarak da bilinen ve değişik yöntemle yapılan bir salatalık turşusudur aslında.
Tepesi biraz kesilen salatalıklar, Tuzu içine alması için iğne ile delinir.
Çok fazla Tuz atılmış soğuk su dolu bir kavanozda (ya da bidonda), üzerine güzel koktuğu için dereotu kökü serpilerek ağzı kapalı olduğu halde saklanır.
Yeneceği zaman ilkin, Tuzundan arınması için suda iyice ıslatılır.
Ardından bol sarımsaklı sirkeye yatırılır.
Sarımsağın işlevi tat katmak olduğu kadar salatalıktaki Tuzu da almasıdır.
O nedenle sudan çıkarılırken salatalığın Tuzu kontrol edilmeli, sarımsak o ölçüde atılmalıdır.