Evinizde tatlı bir mucize yaratmaya ne dersiniz? Brownie kurabiye, hem kolay hem de çikolatanın yoğun tadını arayanlar için ideal bir seçenek!

Çikolata tutkunlarının gözdesi brownie kurabiyeyi evinizde yapmaya hazır olun. İşte adım adım lezzetli ve pratik tarifimiz!

MALZEMELER

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

230 g kıyılmış bitter çikolata
125 g tereyağı
135 g un
20 g kakao
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
2 adet büyük yumurta
100 g toz şeker
100 g esmer şeker

TARİF

Tereyağı ve çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Mikrodalga fırında 30 saniyelik artışlarla çikolata eriyene kadar karıştırın. Bu işlemi benmari usulü de yapabilirsiniz.
Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Yumurta, toz şeker ve esmer şekeri çırpma teli veya el mikseri ile 5 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.
Çikolata karışımını ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Üzerine un karışımını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kasenin yanlarını ve tabanını kazımak için bir spatula kullanın.
Karışım yumuşak olacak, bu yüzden biraz sertleşmesi için buzdolabına 1-2 saat dinlendirin.
Fırını 180 C’ye ısıtın.
Bir dondurma kaşığı kullanarak, yuvarlak hamur topları yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yayılmasını sağlamak için her kurabiye arasında 3-5 cm aralık bırakın.
12-13 dakika çatlak ama yumuşak kıvamda olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırın tepsisi üzerinde soğutun (yumuşak olacaktır, bu yüzden en az 20 dakika verin), ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.
Kurabiyeler oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta 3 gün, buzdolabında 5 gün saklanabilir veya 2 aya kadar dondurulabilirsiniz.

İşte karşınızda, çikolata tutkunları için mükemmel bir sonuç: Kendi evinizde hazırlayabileceğiniz brownie kurabiye! Bu tarif ile çay saatlerinizi şenlendirecek, tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunacaksınız. Deneyin ve çikolatanın büyüsüne kendinizi bırakın!"