Kuzu ciğerinden yapılan Arnavut ciğeri, sofralarınıza otantik bir tat katmaya hazır. Bu tarif ile ciğeri lokum gibi yumuşacık yapmanın sırlarını keşfedin.

Ciğer yemeklerini sevenler için mükemmel bir seçenek olan Arnavut ciğeri, lezzetli ve pratik tarifiyle dikkat çekiyor. Bu tarifle ciğerinizi en iyi şekilde değerlendirin.

Arnavut ciğeri, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu detaylı rehberle, ciğerinizi lokum gibi yapmanın püf noktalarını öğrenin ve mükemmel sonuçlar elde edin.

MALZEMELER

700 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber

Kızartma için;

2 çorba kaşığı un (ikinci kez kızartma için)
1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği + 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı)

Servis için;

Kuru Soğan (Halka doğranmış piyazlık, sumaklı)
Kimyon
Maydanoz (Arzuya göre)

TARİF

Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgecinize alın, kanlanmış ise süzün (benim ciğerimden 2 damla kan aktı sadece). Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın.
Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk. kızartın.
Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.
İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…
Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın (1 dk. kadar).
Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 15 dk. kadar).
Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Not: Yumuşak ve lezzetli Arnavut ciğeri için,2-3 püf nokta var:
*Ciğerinizi asla yıkamayın, zira sertleşir. Küçük doğranması, kızartma esnasında sertleşmesine başka bir etken.
*2 kez kısa süreli kızartma yöntemi kurumasını önler, ancak yağın ısısını da yakmadan doğru ayarlamak önemli…
*Üzerini kapatarak, dinlendirdiğiniz Arnavut ciğeriniz yumuşacık olacaktır.

Arnavut ciğeri tarifimizi denediğinizde, Türk mutfağının bu klasik lezzetinin tadını çıkaracaksınız. Hem hızlı hem de kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirleriniz ve aileniz tarafından beğenilecek. Kuru soğan ve sumakla servis edilen bu nefis yemeği deneyin ve lokum gibi lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!