Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacağını duyurdu. Çiftçilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için bu kaydın önemini vurgulayan Özdemir, son başvuru tarihinin ise 31 Aralık 2024 olduğunu belirtti.

2025 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları Başlıyor

Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, 2025 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi'nin (ÇKS) başvuru sürecinin 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacağını duyurdu. Özdemir, ÇKS kaydının çiftçiler için büyük önem taşıdığını ve tarımsal desteklerden faydalanmak isteyenlerin kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Medicana'dan çocukların ekran başında fazla vakit geçirmelerine ilişkin değerlendirme Medicana'dan çocukların ekran başında fazla vakit geçirmelerine ilişkin değerlendirme

Son Başvuru Tarihi 31 Aralık 2024

ÇKS kayıt süreci 1 Eylül 2024'te başlayacak ve 31 Aralık 2024 tarihine kadar devam edecek. Özdemir, çiftçilere, kayıtlarını zamanında yaptırmaları konusunda uyarıda bulunarak, “Odamız, ÇKS işlemleri için Tarım İl Müdürlüğümüzün ek binasının alt katında hizmet vermektedir. Tarımsal desteklerden faydalanabilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları için çiftçilerimiz ÇKS kayıtlarını yaptırsınlar. Tüm çiftçilerimize duyurulur” dedi.

Kadastro Çalışmaları ve Parsel Bilgileri

2023-2024 yıllarında yapılan kadastro çalışmalarından dolayı tapu parsellerinde değişiklikler olmuş olabilir. Özdemir, tapu parselleri değişen çiftçilerin, yeni parsel numaralarıyla başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, parsel numarası değişen kiralık arazilerin kira sözleşmelerinin yenilenmesi ve muvafakat ile ekilen arazilerin muvafakatlarının da güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

Önemli Duyurular

Kayıt Süresi: 1 Eylül 2024 - 31 Aralık 2024
Başvuru Noktası: Tarım İl Müdürlüğü’nün ek binasının alt katı
Dikkat Edilmesi Gerekenler: Kadastro çalışmaları sonucunda değişen parsel numaraları, kira sözleşmeleri ve muvafakat yenilemeleri
Çiftçilerin, tarımsal desteklerden faydalanabilmesi için gerekli kayıt işlemlerini zamanında yapmaları büyük önem taşımaktadır.