Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Örgütü, Milli Mücadele’nin önemli figürlerinden Kuvayı Milliye Müftüsü İskilipli İsmail Hakkı Efendi’yi mezarı başında andı.

CHP Çorum İl Başkanı ve Milletvekilleri İsmail Hakkı Efendi'yi Yad Etti

CHP Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz ve Milletvekili Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Av. Utku Ulaş Taşar, İskilip İlçe Başkanı Yusuf Var ve diğer CHP yöneticileriyle birlikte İskilip İlçesi’nde İsmail Hakkı Efendi'nin mezarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Efendi’nin vatan için yaptığı hizmetler dualarla yad edildi.

Cumhuriyetin Temellerinde Önemli Rol Oynadı

CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada İsmail Hakkı Efendi’nin İskilip Müdafai Hukuk Cemiyetinin kuruluşunda gösterdiği cesaret ve azmi vurguladı. Solmaz, “Cumhuriyetimizin temellerinin oluşumunda önemli bir rol oynayan İsmail Hakkı Efendi’yi rahmetle anıyoruz,” dedi.

Edirne'de CHP İl Başkanı Taybıllı İpsala İlçe başkanlığını ziyaret etti Edirne'de CHP İl Başkanı Taybıllı İpsala İlçe başkanlığını ziyaret etti

İskilipli İsmail Hakkı Efendi’nin Milli Mücadele’ye Katkıları

İskilip İlçe Başkanı Yusuf Var, İsmail Hakkı Efendi'nin Kurtuluş Savaşı'na verdiği vaazlarla ve Sivas Kongresine destek telgrafıyla büyük destek sağladığını belirtti. Ayrıca, Efendi’nin Ulus’taki ilk meclis binasının yarım kaldığı dönemde topladığı maddi yardımla İskilip’in en çok yardım yapan ikinci ilçe olmasını sağladığını ifade etti. Var, “Ruhu şad olsun,” dedi.

Milletvekili Mehmet Tahtasız ise İsmail Hakkı Efendi’nin milli harekatın yanında yer alarak halkı aydınlattığını ve İskilip Müdafai Hukuk Cemiyeti’nin kuruluşunda önemli görevler üstlendiğini belirtti. Tahtasız, Efendi’nin Ankara Fetvası’nı tasdik etmesinin cesaret örneği olduğunu ve Çorum'un din adamları arasında bu fetvayı imzalayan tek kişi olduğunu vurguladı. “İskilipli İsmail Hakkı Efendi gibi milli mücadelede vatan birliği ve bütünlüğü için çalışan tüm alimleri saygı ve rahmetle anıyoruz,” dedi.