Evde kolayca yapabileceğiniz kıyır kıyır poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu poğaçalar hem çok doyurucu hem de çok lezzetli. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu poğaçalar için malzeme listesi haberimizde.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kıyır kıyır poğaçaların nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? İşte size oda sıcaklığındaki malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir poğaça tarifi.

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Oda sıcaklığında margarin veya tereyağ (125 gram)
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un 

İç harcı için;

Lor peyniri isteğe bağlı maydanoz
İstediğiniz baharatları da kullanabilirsiniz

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bütün malzemelerimiz mutlaka 1-2 saat önceden çıkarılmış oda sıcaklığında olmalı.
Bir leğene 125 gram margarin, sıvı yağ ve 1 yumurta alınır.
Diğer yumurtanın sarısı üzerine sürmek için kaseye alınır. Akı ise hamur kabına alınır. Elimizle güzelce harmanlayalım daha sonra.
Sirke ve yoğurt eklenir, ve tekrar elimizle güzelce harmanlayın. Elma veya üzüm sirkesi fark etmez istediğinizi kullanabilirsiniz.
Yağ, yumurta iyice özleşince toz şeker ve tuz eklenir.
Ardından unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ben tam 4 su bardağı un kullandım kabartma tozu eklenir, yoğurulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Bir beze alınır ve avuç içinde yuvarlak olarak açılır. İçerisine peynir eklenerek kapatılır.
Yumurta sürüldükten sonra çatalla üstüne çizikler atıp üzerine beyaz susam, çörek otu ekleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrollü bir şekilde altı üstü kızarana kadar pişirilir.