Patatesli milföy mantısı tarifi ile çay saatleriniz daha keyifli geçecek! Hem pratik hem de lezzetli bu tarif ile misafirlerinizin beğenisini kazanın. İşte adım adım yapılışı ve tüm püf noktaları

Malzemeler:

- 1 paket milföy hamuru
- 3 adet büyük boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
- 1 adet yumurta (üzeri için)

Yapılışı:

1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Püreye tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

2. Kuru soğanı ve sarımsakları ince şekilde doğrayın. Tereyağını ve sıvı yağı bir tavada eritin ve soğanları ekleyip kavurun. Sarımsakları da ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

3. Soğan ve sarımsakların üzerine patates püresini ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4. Milföy hamurlarını tezgah üzerine serin. Her bir milföy hamurunu dört eşit parçaya bölebilirsiniz. Her bir parçanın üzerine patatesli harçtan bir miktar koyup, kenarlardan bastırarak kapatın.

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

5. Kapattığınız milföy hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.

6. Sıcak bir şekilde servis yapın ve çayınızın yanında keyifle tüketin. Afiyet olsun!