Evinizi tarçın ve elma kokusuyla dolduracak, herkesin bayılacağı bir elmalı turta yapmaya hazır mısınız? Bu kolay tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek.

Çay saatleriniz için mükemmel bir lezzet arayışındaysanız, tarçınlı elmalı turta tam size göre. Kolay tarifimizle, herkesin beğenisini toplayacaksınız.

Tarçın ve elmanın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu elmalı turta tarifi, sofralarınıza hem şıklık hem de eşsiz bir lezzet katacak. İşte adım adım tarifimiz.

ELMALI TURTA MALZEMELERİ

250 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1 Adet orta büyüklükte yumurta
2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için pudra şekeri

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

İç Malzeme;

4-5 adet kırmızı elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı çekilmiş ceviz

ELMALI TURTA NASIL YAPILIR?

Pudra şekeri hariç tüm kuru malzemeleri oda sıcaklığında olan tereyağına ekleyip, unu kontrollü olarak ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

Hamuru iki eşit parçaya ayıralım. Bir parçasını donması için buzluğa koyalım. Diğer yarısını yağladığımız tart kalıbına elimizle yayarak turtamızın tabanını oluşturalım.

Kabuğunu soyduğumuz elmaları rendeledikten sonra suyunu sıkarak genişçe bir tavaya alalım. Üzerine şeker ve tarçını ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.

Çekilmiş cevizlerimizi ekleyerek, tart tabanımızın üzerine yayalım.

Dondurucuda sertleşen hamuru rendeyle tartımızın üzerini kaplayacak şekilde rendeleyelim.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpelim.

Elmalı turta, tarçın ve elmanın mükemmel uyumu ile çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek, sevdiklerinizle birlikte unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!