Samsun’un Canik Belediyesi tarafından, YKS ve LGS’de derece elde eden öğrencilere dizüstü bilgisayar, cep telefonu, gram altın, tablet ve akıllı saat hediye edildi. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede geleneği bu yıl da sürdürdüklerini belirterek, “Öğrencilerimize yönelik desteklerimizi arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavlarında derece elde eden tüm öğrenciler ödülleriyle buluşturuldu. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile bir araya gelen Başkan İbrahim Sandıkçı onlarla yakından ilgilenerek, YKS ve LGS’de derece elde eden öğrencileri başarılarından dolayı kutladı, öğrencilere hediyelerini takdim etti.

“Öğrencilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz”

Başkan Sandıkçı: “Kentsel dönüşüm konusunda gereken kolaylıkları sağlıyoruz” Başkan Sandıkçı: “Kentsel dönüşüm konusunda gereken kolaylıkları sağlıyoruz”

Başkan Sandıkçı, ödül töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, eğitime büyük önem verdiklerini ve eğitim alanına yönelik çalışmaları hassasiyetle sürdürdüklerini söyledi. Sandıkçı, “Geleceğe yön verecek nesilleri yetiştirmenin, kaliteli ve nitelikli bir eğitimle olacağına yürekten inanıyoruz. Öğrencilerimizi bilim, teknoloji ve sanat alanları başta olmak üzere uygulamalı eğitimlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Nesillerimize olan sorumluluğumuzun bilinciyle çalışıyor, eğitim hayatının her aşamasında öğrencilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz” dedi.

Canik’te ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye seti desteği verdiklerini, öğrencilerin sınav ücretlerini karşıladıklarını, ilçede eğitim hayatını sürdüren üniversite öğrencilerinin elektrik, su ve doğalgaz ücretlerinin tamamını ödediklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, geleneksel hale getirdikleri YKS-LGS ödülleri çerçevesinde, ilçede YKS ve LGS’de derece elde eden öğrencilerin tamamına hediye verdiklerini ifade ederek, “İlçemizde bir gelenek haline getirdiğimiz YKS-LGS başarı ödüllerimizi bu yıl da sürdürdük. Canik’te YKS ve LGS’de derece elde eden tüm öğrencilerimizi hediyeleriyle buluşturduk. Tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum. Bugün olduğu gibi yarın da, hayallerine ve hedeflerine giden yolda öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Canik Belediyesi YKS-LGS Ödül Töreni’nde Canik’te okuyup 2024 YKS’de ilk 500’e giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, 5 bine giren öğrencilere cep telefonu, 50 bine giren öğrencilere tablet ödülü verilirken, 2024 LGS’de ise Canik’te okuyan ve yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere tablet ile gram altın, yüzde 5’lik dilime giren öğrencilere tablet, yüzde 10’luk dilime giren öğrencilere ise akıllı saat hediye edildi.

Törene Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.