Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Kısa sürede doyurucu ve lezzetli bir çorba hazırlamanın yolu un çorbasından geçiyor. Sadece birkaç basit malzeme ve 10 dakika ayırarak, soğuk kış gecelerinde içinizi ısıtacak bu çorbayı sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Evde pratik ve lezzetli bir çorba yapmanın sırrını keşfetmeye ne dersiniz? Un çorbası tarifi ile kış akşamlarınıza sıcacık bir dokunuş katın. Hem hızlı hem de lezzetli bu çorbayı hemen deneyin ve soğukları unutun.

Hızlı ve lezzetli bir çorba hazırlamak artık çok kolay. Sadece 10 dakikada, kış akşamlarınız için mükemmel bir seçenek olan un çorbasını hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım kolay un çorbası tarifi!

Un Çorbası Tarifi 

Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
7 su bardağı su (Tavuk suyu da olur)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz

Un Çorbası Tarifi

Tencereye yağı alıp eritelim.
Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine salçaları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra suyunu koyup bir telle karıştıralım.
Sarımsağını ve baharatlarını ilave edip orta ateşte arasıra karıştırarak 5 dakika kaynatalım.

Un çorbası tarifi ile soğuk kış günlerinde sıcacık ve lezzetli bir çorba hazırlamanın keyfini çıkarın. Hem pratik hem de doyurucu bu çorba, kısa sürede hazırlanışıyla mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirirken, lezzetiyle maksimum memnuniyet sağlayacak. Deneyin ve kış akşamlarınızı un çorbasının sıcacık kucaklamasıyla ısıtın!