Afyonkarahisar’ın yeni belediye başkanı Burcu Köksal, siyasetteki etkileyici kariyeriyle dikkat çekiyor. 2024 yerel seçimlerinde büyük bir başarı yakalayan Köksal’ın yaşamı, eğitim geçmişi ve siyasi kariyeri hakkında merak edilen tüm detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM

Burcu Köksal’ın Hayatı ve Kariyeri:

Burcu Köksal, 18 Ocak 1980 tarihinde Afyonkarahisar’da doğmuş bir Türk avukat ve siyasetçidir. 44 yaşındaki Köksal, eğitim hayatını da memleketi Afyonkarahisar’da tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2002 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından 2004 yılında Afyonkarahisar’da avukatlık yapmaya başlamıştır. Ayrıca, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Tüketiciyi Koruma Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif roller üstlenmiştir.

Siyasi Kariyeri:

Burcu Köksal, siyasi kariyerine 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları başkanı olarak başlamıştır. 2015 seçimlerinde CHP'den Afyonkarahisar milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girmiştir. Köksal, 2018 yılında İYİ Parti'ye geçmiş, ardından CHP'ye geri dönmüş ve 2023 genel seçimlerinde tekrar CHP Afyonkarahisar milletvekili olarak seçilmiştir. Bu dönemde CHP'nin TBMM'deki grup başkan vekillerinden biri olarak görev yapmıştır.

Yerel Yönetim:

Burcu Köksal, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Belediye başkanlığı, siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açarak, yerel yönetimlerde etkili bir rol üstlenmiştir.

Özel Hayatı:

Burcu Köksal, 26 Haziran 2015 tarihinde televizyon programcısı Yasin Köksal ile evlenmiştir. Evlilik öncesi bir ilişkiden bir oğlu bulunmaktadır. Ailesiyle birlikte Afyonkarahisar’daki bağlarını güçlendirerek, şehirdeki sosyal ve politik hayatta aktif bir rol oynamaktadır.

Parti Bağlantıları:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olarak, Köksal’ın siyasi kariyeri bu partide şekillenmiş ve CHP’nin politikalarını TBMM’de temsil etmiştir.