Lahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İster özel günlerde ister günlük öğünlerde, bu tarif ile her zaman başarı garantili sonuçlar alacaksınız. İşte detaylı tarifimiz!

Lezzetli bir lahana sarması yapmak, düşündüğünüzden daha kolay. İhtiyacınız olan malzemeler ve aşama aşama anlatımla, siz de mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Haydi başlayalım!

Ev yapımı lahana sarmasının sırrı nedir? Bu detaylı tarifle, lezzetli ve pratik bir şekilde lahana sarması yapabilirsiniz. İşte başlangıçtan sona kadar yapmanız gerekenler.

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler

1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
300 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı toz biber
Tuz

Sosu içi;

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (1 yemek kaşığı tereyağa kullanınca ayrı lezzetli oluyor)
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz

Lahana Sarması Tarifi

Öncelikle lahanalarımızı doğrayıp haşlıyoruz.
Ben videodaki gibi kesip tamamını haşlıyorum.
Fazla olanı poşetleyip dondurucuya atıyorum.
Tencereye suyumuzu koyup kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atalım. Doğradığımız lahanaları suya alıp sertliğine göre 3-4 dakika haşlayalım. Renkleri dönünce süzgece alalım.
Bütün lahanaları bu şekilde haşlayalım.
İç harcı için tavaya sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanları alıp rengi dönene kadar kavuralım.
Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Bol suyla yıkadığımız pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Salça ve baharatları ekleyelim. 2-3 dakika kavurup suyunu ekleyelim.
Kapağını kapatıp suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Ardından biraz soğumaya bırakalım.
Haşladığımız lahanalara 1 tatlı kaşığı koyup saralım.
Tencerenin altına ben soğan doğradım efsane oluyor mutlaka deneyin.
Ardından sardığımız sarmaları üzerine dizelim.
Sosu için malzemeleri derin bir tavaya alıp güzelce kavuralım.
Suyu ekleyip dizdiğimiz lahanaların üzerine yayalım.
Tabak kapatıp önce yüksel ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alıp yumuşayana kadar pişirelim.

Bu detaylı lahana sarması tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem keyifli hem de lezzetli olacak. Kolay bulunan malzemelerle ve adım adım anlatımla, evde lahana sarması yapmak artık çok daha basit. Usta şeflerin sırlarıyla hazırlanan bu tarif, lahana sarmasını sofralarınızın yıldızı yapacak. Şimdi siz de bu tarifi deneyin ve lezzetli bir yemek deneyiminin keyfini çıkarın!