Yılbaşı sofralarını şenlendirecek, tarçın kokulu harika bir tarif arıyorsanız, bu tarçınlı kurabiye reçetesi ile tanışın. Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, yılbaşı gecenizi tatlandıracak.

Evde yılbaşı için özel bir şeyler hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek: Tarçınlı yılbaşı kurabiyesi! Bu basit ama etkileyici tarif, yılbaşı gecenizi unutulmaz kılacak.

Yılbaşı gecesi için evde lezzetli ve gösterişli bir şeyler yapmak isteyen herkesin ilgisini çekecek bu tarçınlı kurabiye tarifi, tatlı severlerin yeni favorisi olacak. Hem yapımı kolay hem de sonucu enfes!

PRATİK YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 (yarım) su bardağı pekmez
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
1 yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı zencefil
3 su bardağı un (az gelirse bir miktar un ekleyebilirsiniz)

Süsleme İçin;

Glazür
Pudra şekeri

TARİF

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Tereyağ, pekmez, pudra şekeri ve yumurtayı iyice karıştırın. Unun bir kısmını ekleyip yoğurmaya başlayın. Sonrasında bir miktar daha un ekleyin ve tarçın, eğer kullanacaksanız zencefil, vanilya ve kabartma tozu da ilave edip yoğurmaya devam edin.
Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Yoğurulan hamuru 1 saat kadar buzdolabında bekleyin.
Ardından tezgaha yağlı kağıt serin ve hamuru yağlı kağıda koyun. Üzerine yeniden yağlı kağıt serip merdane ile açın.
Açılan hamurları kalıplarla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. 170 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra üzerine isterseniz glazürle süsleme yapabilirsiniz. Ya da soğuduğunda pudra şekeri serpebilirsiniz.

Bu tarçınlı yılbaşı kurabiyesi tarifiyle, yılbaşı sofralarınızda hem görsel hem de lezzet anlamında fark yaratabilirsiniz. Kolay bulunan malzemeler ve basit adımlarla, herkesin bayılacağı bu özel tatlıyı hazırlayın. Yılbaşı gecesine özel bu tatlı tarifi, sevdiklerinizle paylaşmak için mükemmel bir seçenek sunuyor. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu lezzetli yılbaşı kurabiyesinin keyfini çıkarın!