MasterChef programında yapılan keşkek tarifi, birçok kişi tarafından merak edildi. Bu geleneksel Türk yemeğini evde denemek isteyenler için lezzetli ve pratik bir tarif hazırladık. İşte keşkek yapmanın püf noktaları…

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzeti keşkek, şimdi de MasterChef ile gündemde! Orijinal tarifiyle karşınızda.

Keşkek nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir? MasterChef izleyicilerinin merakla beklediği detaylı keşkek tarifi burada.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

MALZEMELER

300 gr dövme buğday
100 gr beyaz nohut
5.5 su bardağı su
750 gr kemikli koyun eti
60 gr tereyağı
Karabiber
Tuz
Kırmızı toz biber

TARİF

Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin.
Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin. Keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın.
Üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip tatlandırın.