Trifle, özel günlerinizde sunabileceğiniz pratik ve şık bir tatlıdır. Kedi dili bisküvileri, krema ve meyvelerle zenginleştirilmiş bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday.

Trifle tatlısı yapımı, adımları takip ederek kolayca uygulayabileceğiniz, sonuçlarıyla sizi mest edecek bir tariftir. Her bir katmanında farklı bir lezzet sürprizi barındıran bu tatlı, sofralarınıza renk katacak.

Çikolatalı ve meyveli trifle, tatlı severler için vazgeçilmez bir alternatiftir. Her lokmada çikolatanın ve meyvelerin muhteşem uyumuyla tanışın, bu tarif ile tatlı anlarınızı taçlandırın.

TRİFLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 paket kedi dili bisküvi

1 yemek kaşığı pudra şekeri

400 ml krema

1 paket vanilya

Doğranmış çilek veya muz

İri rendelenmiş çikolata

Puding için:

2 yumurta

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı kakao

5 yemek kaşığı toz şeker

200 ml krema

1 su bardağından iki parmak fazla süt

1.5 su bardağı damla çikolata

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

TRİFLE NASIL YAPILIR?

Önce pudingi yapmaya başlayın. Nişasta, şeker ve kakaoyu tencerede karıştırın. Süt, krema ve yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Damla çikolataları ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Pudingi bir kâseye aktarın ve karıştırarak soğutun. Başka bir kapta kremaya pudra şekeri ve vanilya ekleyerek mikserle kıvam alana kadar çırpın.

Kedi dili bisküvileri doğrayıp yarısını servis kâsesinin tabanına yayın. Çilek ve çikolata rendesinin yarısını ekleyin. Çırpılmış kremanın yarısını çileklerin üzerine yayın. Soğuyan pudingi kremanın üzerine ekleyin. Kalan bisküvi, çilek ve çikolatayı aynı şekilde ekleyin. Kremayı en üste ekleyin.

İsteğe göre çikolata ve çilek ile süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.