Kek ve krema dolgusunun harika uyumuyla kardelen tatlısı, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz eşsiz bir lezzet. Bu tarifle, misafirlerinizi şaşırtacak ve damaklarında muhteşem bir tat bırakacaksınız. Kardelen tatlısı yapımına hemen başlayalım.

Evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın ve kardelen tatlısı ile mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun. Antep fıstıklı bu lezzetli tatlı, özel günlerinizde ya da sıradan bir günü tatlandırmak için mükemmel bir seçenek. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz kardelen tatlısı tarifi...

Misafirlerinize sunabileceğiniz özel ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, kardelen tatlısı tam size göre. Bu tarifle, evde lezzetli ve gösterişli bir tatlı hazırlayabilir, sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Kardelen tatlısının nasıl yapıldığını adım adım öğrenin.

MALZEMELER

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası için;

Antep fıstığı

Üzeri için;

Hindistan cevizi

TARİF

Öncelikle yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve spatula ile malzemeleri karıştırın.
Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz borcama, eşit bir şekilde boşaltın.
Her yerine yayıldığından emin olduğunuz keki 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
Sürenin sonunda keki fırından alın ve soğuması için bekletin.
Tencerenin içine süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştırın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolata eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra ocağı kaptın ve muhallebinin soğuması için bekleyin.
Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığınız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
Kekinizi ıslatmak için bir kaba aldığınız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştırın.
Soğuyan keki alın ve ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın.
Keki ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirin.
Önceden hazırladığınız sütün yarısı ile kekin her yerini ıslatın.
Ardından muhallebinizin yarısını kekin üzerine boşaltın.
Daha sonra muhallebiyi güzelce yayın.
Bütün işlem bittikten sonra muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirin.
Kekin diğer yarısını muhallebinin üzerine yerleştirin ve kalan sütle diğer kekin yüzünü güzelce ıslatın.
Tatlı daha sonra 1-2 saat buzdolabında dinlemeye bırakın.
Servis edeceğiniz zaman üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz

Kardelen tatlısı tarifi ile evde tatlı yapmanın keyfine varın. Yumuşak keki, krema dolgusu ve Antep fıstığı ile süslenmiş bu tatlı, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Lezzetli ve gösterişli bir tatlı arayışındaysanız, kardelen tatlısı mükemmel bir seçim. Tarifi deneyin ve lezzetli sonuçların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!