Evde çikolatalı bir şeyler yapmak istiyor ama karmaşık tariflerden kaçınıyorsanız, bu 2 malzemeli çikolatalı truffle tarifi tam size göre. Basit malzemelerle çikolatanın en leziz halini keşfedin!

Aniden gelen çikolata ihtiyacınız için ideal, sadece iki malzeme ile hazırlayabileceğiniz muhteşem bir truffle tarifi burada! Bu basit ve lezzetli tarif, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak.

Çikolatalı tatlıların en kolayını yapmaya hazır mısınız? Sadece yoğunlaştırılmış süt ve kakao ile hazırlanan bu çikolatalı truffle tarifi, hem pratik hem de ağzınızda eriyen bir lezzet sunuyor.

2 MALZEMELİ ÇİKOLATALI TRUFFLE TARİFİ

MALZEMELER

200 gram yoğunlaştırılmış süt (konsantre edilmiş süt)

100 gram kakao

ÜZERİ İÇİN

Kakao

Arzu edilirse farklı renklerde pasta süsleme şekerleri

HAZIRLANIŞI

Derin bir sos tenceresine alınan 200 gram yoğunlaştırılmış sütü, üstünde baloncuklar oluşana kadar ısıtın.

Yeteri kadar ısınan 200 gram yoğunlaştırılmış sütü ocaktan alın ve içine 100 gram kakao tozunun 1/3'ünü ilave edin.

Kakao tozunu 3 aşamada ilave edin, bu çok önemli çünkü kakao tek seferde ilave edilirse topaklanma sorunu yaşanabilir.

Bir kabın içini streç film ile kaplayın ve hazırlayıp ılıttığınız çikolata karışımını dökün.

Güzelce yaydığınız çikolata karışımının üzerini boş yer kalmayacak şekilde streç film ile örtün.

Hazırladığınız ve streçle güzelce sardığınız karışımı buz dolabının derin dondurucu kısmına alın.

Derin dondurucuda yaklaşık 1 saat beklettikten sonra çıkardığınız çikolatayı dilimleyin.

Zevkinize göre ister kare ister yuvarlak şekiller verdiğiniz çikolataları bir kaba aldığınız kakao tozuna bulayın.

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

Sunum yapacağınız tabaklara aldığınız çikolatalı truffleların üzerine tekrar kakao tozu serpiştirerek servis edin.

Orijinal tarifi bu şekilde olan truffleları süslemek için farklı renkli ve şekilli süsleme malzemeleri de kullanabilirsiniz.