Tatlı krizlerinizi anında sonlandıracak, misafirlerinizi büyüleyecek bir tarife mi ihtiyacınız var? Bisküvili rulo pasta, hem pratikliği hem de eşsiz lezzetiyle kurtarıcınız olacak.

Evinde pratik ve hızlı tatlılar yapmayı sevenler için bisküvili rulo pasta, vazgeçilmez bir seçenek. Malzemeleri hazırlayın ve bu lezzetli tarifi birlikte adım adım yapalım.

Acil tatlı ihtiyaçlarınız için mükemmel bir çözüm: Bisküvili rulo pasta. Bu tarif, az malzeme ile maksimum lezzet vaad ediyor. Hadi, bu basit ve lezzetli tarifi deneyelim.

BİSKÜVİLİ RULO PASTA TARİFİ

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

MALZEMELER

50 gram tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı kakao
2 paket petibör bisküvi

Kreması için;

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
2 su bardağı Hindistan cevizi

Üzeri için;

40 gram eritilmiş bitter çikolata

Püf Noktası:

Tarifte kakao kullanmayı istemiyor olabilirsiniz. Kakao yerine kakaolu petibör bisküvi kullanmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca hamuru hazırlayıp açtıktan sonra daha kolay rulo yapmak adına soğumasını bekleyebilirsiniz.

BİSKÜVİLİ RULO PASTA TARİFİ

Bir tencereye süt, tereyağı, kakao ve toz şekeri aldıktan sonra margarin eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Margarin eridikten sonra karışım kaynamaya başlayacaktır. Bunu gördüğünüz an ocağın altını kapatın.
Bisküvileri mutfak robotuna atıp incecik olana kadar çekin.
Ufalanmış bisküvileri hazırladığınız kakaolu karışıma dâhil edin. Arkasından vanilini de koyun ve hamurumsu bir kıvam alana kadar karıştırın.
Bir parça streç film alarak bunu mutfak tezgâhına yayın. Bunun üzerine bisküvi hamurunu yerleştirin. Hamurun üzerine bir parça daha streç film sererek merdane yardımıyla hamuru açın. Burada hamurun şekli dikdörtgen olsun.
Bu sırada krem şantiyi ve sütü çırparak kremayı hazır hâle getirin. İçerisine Hindistan cevizi ilave ederek iyice karıştırın. Son aşamada yoğun bir kreme elde edeceksiniz.
Hazırladığınız kremayı tezgâh üzerindeki hamurun üzerine yayarak hamurun dar kenarından başlayarak ve streç filmden destek alarak yuvarlayın ve bir rulo yapın.
Hazırladığınız pastayı streç filme sarın ve buzdolabında ortalama 1 saat kadar dinlendirin.
Servis öncesi erimiş çikolatayı pastanın üzerine sürerek süsleme yapın.