Kıymalı muska böreği, her çay saatinin vazgeçilmezi! Kolay hazırlanışıyla herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, sofralarınıza yeni bir soluk getirecek.

Evde lezzetli bir börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Kıymalı muska böreği ile ailenizi ve misafirlerinizi şımartmaya hazır olun.

Sofralarınıza şenlik katacak kıymalı muska böreği tarifi burada! Hem pratik hem de nefis bu börek, herkesin favorisi olacak.

Kıymalı muska böreği için malzemeler:

4 adet yufka

Sosu için:

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

400 gr kıyma

1 adet büyük boy soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam maydanoz

Kırmızı toz biber

Karabiber

Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

Kıymalı muska böreği yapılışı:

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Kıymalı muska böreği tarifi için, ilk olarak böreğin iç harcını hazırlayın. 1 adet büyük boy soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. Doğradığınız bu soğanları bir tencere içine koyun. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp, yumuşayana kadar devamlı karıştırarak, kavurun. Kavrulan soğanların üzerine 400 gr kıyma koyun. Kıymanın rengi değişip, hafifçe suyunu çekene kadar devamlı karıştırarak, kavurun. Ardından kavrulan kıymanın üzerine damak tadınıza göre tuz, kırmızı toz biber, karabiber ve 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyip, karıştırın. Sonrasında ocak üzerinden alıp, ılımaya bırakın.

Böreğin sosu için; ilk olarak 1 yemek kaşığı tereyağını küçük bir tava içinde eritin. Ardından bir kase içine 1 su bardağı sıvı yağ ve erittiğiniz tereyağını koyun. Sonrasında 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı sirke ilave edin. Tüm malzemeleri çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

Diğer yanda yufkalardan birini tezgah üzerine serin. Üzerine iç sostan döküp, fırça ile her yerine gelecek şekilde yayın. Sonrasında yufkayı ikiye katlayın. Katladığınız kısmın üzerine de sostan sürün. Yufkayı 3-4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Her bir yufka şeridinin uç kısmına hazırladığınız kıymalı harçtan koyun. Ardından diğer yufkanın uç kısmını harcın üzerine üçgen olacak şekilde kapatın. Sonrasında sola ve sağa doğru düzgün üçgenler olacak şekilde katlayın. Kalan yufka şeritlerini ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Hazırladığınız kıymalı muska böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine güzelce dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

Yufkadan kıymalı muska böreği piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edip afiyetle tüketebilirsiniz.

Kıymalı muska böreği tarifi ile sofralarınızı şenlendirmeye ne dersiniz? Her lokmasında ailenizin ve dostlarınızın beğenisini kazanacak bu tarif, ev yapımı böreklerin en lezzetlilerinden biri. Kolay ve pratik adımlarıyla, herkesin yapabileceği bu tarif, özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdi mutfağa girin ve bu lezzetli tarifi deneyin. Afiyet olsun!