Kıymasız köfte olur mu demeyin! Patatesle yapılan çıtır çıtır patates köftesi, lezzetiyle damaklarda iz bırakacak. Pratik ve kolay malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem çocuklarınızın hem de misafirlerinizin favorisi olacak. İşte, patates köftesi nasıl yapılır ve hangi malzemelerle hazırlanır, tüm detaylarıyla anlatıyoruz.

Patatesle yapılan kıymasız köfte, çıtır çıtır dışı ve lezzetli içiyle sofralarınızın yeni favorisi olacak. Yapımı oldukça kolay olan bu köfte tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle dikkat çekiyor. Kıymasız bir köfte denemek isteyenler için, işte mükemmel patates köftesi tarifi!

Kıymasız da köfte yapılır! Patatesle hazırlanan çıtır patates köftesi, hafifliği ve lezzetiyle sofralarınıza farklı bir tat katacak. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu köfte, özellikle kıymalı köfteyi sevmeyenler için harika bir alternatif. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz patates köftesi tarifi ve malzemeleri!

MALZEMELER

3 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 - 1,5 su bardağı un (veya tam buğday unu)

Kızartmak için:

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

1 su bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)

TARİF

Haşlanmış ve kabukları soyulmuş patateslerinizi bir kaba alın ve güzelce ezin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Ellerinizi ıslatın. Hamurunuzu yuvarlak ve orta kalınlıkta köfteler olacak şekilde şekillendirin. Buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.
O sırada bir tavaya zeytinyağınızı ya da sıvı yağı alın. Yağ kızınca köftelerinizi yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Tüm köftelere kızartma işlemini uygulayın.
Kızardıktan sonra fazla yağını çekmesini için kağıt havlu serili bir tabağa alın. Yağı süzülünce servis tabağa alıp servis edebilirsiniz.