Anadolu'nun gizli kalmış lezzetlerinden biri: Hingel Mantısı. Adım adım tarifle evde kolayca nasıl yapılacağını öğrenin

Hingel mantısı tarifi ile hamur işi severlerin gönlünü fethedin. Adım adım evde Hingel Mantısı yapımı! İster kıymalı, ister patatesli; işte tüm detaylarıyla tarif!

En kolay hingel mantısı püf noktası

Mantı hamuru, ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
İç harcı patatesli veya peynirli olarak da hazırlayabilirsiniz.
Hamuru iç harç ile doldurmadan önce üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
Hamurun kurumasını önlemek için açtıktan sonra hızlı olmanız gerekir.
Mantı ne kadar sürede pişer? diye merak edenler için, mantı kaynar suda ortalama 10 dakika içerisinde pişmektedir.

HİNGEL MANTISI TARİFİ:

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı su
3 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı kadar un

İçi için;

Yarım kilo kıyma
2 adet doğranmış soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber ve pul biber

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırın ve güzelce sert bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Daha sonra üzerini nemli bezle örterek yarım saat kadar bekletin.

Hamur bekleyene kadar iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.

İnce ince doğranmış soğanları ve tüm malzemeleri rondodan geçirin.

Dinlenen hamuru oklava ile güzelce açın. Su bardağı yardımıyla yuvarlak şeklini verin.

Ortasına iç harcı ekleyerek, iki parmağınızı kullanarak sağ ve sol kenarlarından kıvırın. 

Tuzlu suyun içerisinde haşlayın, arzuya göre tereyağ ve salça ya da yoğurtlu karışım yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...