Kahvaltıda biraz değişiklik yapmak ister misiniz? Sizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir sürprizle şımartacak lalanga tarifi, pratik adımlarıyla mutfakta geçirdiğiniz zamana değecek.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Lezzetli ve hafif bir kahvaltılık mı arıyorsunuz? Ev yapımı lalanga, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu basit tarifi takip ederek, kahvaltılarınıza yepyeni bir tat katabilirsiniz.

Kahvaltılarınızı şenlendirecek, ağzınıza layık bir tarif arayışındaysanız, lalanga tam da aradığınız şey olabilir. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli bu tarifi denemeye ne dersiniz?

MALZEMELER

2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 su bardağı un
1çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

1/3 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Yumurtaları çırptıktan sonra üzerine yoğurt ve sütü ilave ederek karıştırın.
Ardından kaşar peyniri ve unu ilave ederek kek kıvamına benzer yoğunlukta bir harç elde edin.
Bir tavanın içerisine yağı aktarın ve kızdırın. Ardından hazırladığınız harçtan kaşık yardımıyla ya da elinizle şekillendirerek orta kalınlıkta bezeler alın ve yağda arkalı önlü kızartın.
Fazla yağını süzdürerek servis edebilirsiniz.

İşte bu kadar! Ev yapımı lalanga tarifimizi adım adım takip ederek, kahvaltılarınızı zenginleştirebilir ve sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Kolay, pratik ve lezzet dolu bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Afiyet olsun!