Domates çorbasının sıcacık kucaklaşmasını daha da derinleştiren bir tarif var karşınızda: Közlenmiş domates çorbası.

Domatesin güneşte olgunlaşan kırmızı yanakları, şimdi közde bir başka lezzetle buluşuyor. İşte karşınızda, közlenmiş domates çorbası tarifi

Közlenmiş domates çorbası tarifi

Malzemeler:

4-5 orta boy domates

3-4 diş sarımsak

1 soğan

Zeytinyağı (üzerine gezdirmek için)

Kekik (tadını artırmak için)

Tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı domates salçası

Yaklaşık 1 litre kaynar su

Yapılışı:

- Öncelikle fırını 190 dereceye ısıtın.

- Domatesleri doğrayın ve borcam bir kaba yerleştirin.

- Üzerlerine sarımsakları, ince doğranmış soğanı, zeytinyağını gezdirin ve kekik ile tuzu serpin.

- Hazırladığınız malzemeleri fırına verin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin. Bu işlem domateslere derin bir lezzet katacaktır.

- Bu arada, bir tencerede tereyağı eritin ve unu ekleyerek hafifçe kavurun.

- Üzerine domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.

- Kaynar suyu tencereye ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.

- Fırından çıkan közlenmiş malzemeleri tencereye dökün.

- Tüm malzemeleri tencerede yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.

- Son olarak, tüm çorba malzemelerini bir blender veya çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.

- Sıcak servis yapın ve üzerine birkaç damla zeytinyağı veya taze kekik yaprakları ekleyin.