Evde lezzetli bir meze yapmanın sırrı nedir diye merak ediyorsanız, cevap havuç tarator tarifimizde gizli. Bu leziz ve sağlıklı meze, herkesin beğenisini kazanacak. Havuçların en nefis haliyle tanışmak üzeresiniz.

Meze tabaklarınızda yıldız olmaya aday bir tarif: Havuç tarator. Hem hazırlaması kolay hem de son derece lezzetli olan bu tarif, sofralarınızı şenlendirecek. İşte, havuç taratorun yapılışı ve lezzetinin sırları.

Mutfakta yenilik arayanlar için harika bir önerimiz var: Havuç tarator. Bu lezzetli ve sağlıklı mezenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile sofralarınızı renklendirin.

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

MALZEMELER

2 adet büyük boy havuç
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tuz

LEZİZ HAVUÇ TARATOR TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

İlk olarak havuçlarımızı güzelce yıkıyoruz. Sonrasında yıkana havuçları kuruluyoruz ve iyice rendeliyoruz.

Rendelenmiş havuçları geniş bir yanmaz tavaya alıyoruz. Üzerine de bir miktar zeytinyağı ilave ediyoruz. Havuçlarımızı bu şekilde orta ateşte yanmayacak şekilde yaklaşık 3-4 dakika kadar kavuruyoruz. Güzelce kavrulan havuçlarımızı ocaktan alıyoruz ve bir kenara bırakarak soğumasını sağlıyoruz.

Daha sonra geniş bir kabın içerisinde yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş rendelenmiş havuç, parçalanmış ceviz içi, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Bütün bu malzemeleri iyice karıştırıyoruz.

Son olarak taratorumuzu servis tabağına alıyoruz ve üzerine de zeytinyağı ve taze nane yaprakları ekliyoruz.


PÜF NOKTALARI VE TÜYOLARI NELER?

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Havuçlarımızı rendelemeden önce mutlaka yıkıyoruz ve soyacak yardımıyla kabuklarını soyuyoruz. Bu çok önemli bir detay.

İsterseniz tarifimizin karışımını hazırlama aşamasında içerisine taze baharat ve pul biber katabilirsiniz.

Taratorumuzu servis tabağına almadan önce içerisine küçük küçük şeritler haline doğranmış kırmızı köz kapya biber atabilirsiniz. Bu lezzetini artıracaktır.

Havuç tarator tarifi, hem kolaylıkla hazırlanabilmesi hem de lezzetiyle sofralarda fark yaratmasıyla dikkat çekiyor. Bu tarifle, misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtmaya hazır olun. Şimdiden afiyet olsun!