Mutfakta yeni bir macera mı arıyorsunuz? Bu eğlenceli ve lezzetli mantar kurabiye tarifiyle, herkesin yüzünde bir gülümseme bırakacaksınız. İşte başlıyoruz!

Çocuklarla mutfakta geçirilecek keyifli anlar için mükemmel bir tarif: Mantar kurabiyeler! Hem yapımı eğlenceli hem de sonuçları leziz. Hadi, bu tatlı mantarları birlikte yapalım.

Geleneksel kurabiye tariflerinden sıkıldıysanız, işte size yaratıcı bir alternatif: Mantar kurabiyeler! Bu basit ve lezzetli tarifle, çay saatlerinizi daha da özel kılın.

Mantar Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 paket 250g margarin
2 su bardağı un
2 su bardağı nişasta
1-1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Üzeri için;

Toz kakao

Mantar Kurabiye Tarifi

Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıyoruz ve avucumuz da sıkarak biraz daha yumuşak bir hale getiriyoruz.
Üzerine unu, nişastayı, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkartıyoruz.
Ceviz büyüklüğünde veya istediğiniz büyüklüklerde yuvarlayabilirsiniz.
Soda şişesinin ağız kısmını önce kakaoya, sonra hamura batırarak mantar şeklini elde ediyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derecede 20-25 dk. pişiriyoruz.

İşte karşınızda, herkesin bayılacağı mantar kurabiyeler! Bu eşsiz tarifle, hem göze hem damağa hitap eden, eğlenceli ve lezzetli kurabiyeler yapabileceksiniz. Çay saatleriniz, özel günleriniz ya da sadece bir atıştırmalık aradığınız anlar için ideal. Deneyin ve bu eğlenceli tarifin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!