Ağızda dağılan tuzlu kurabiye yapmanın sırlarını keşfedin! Bu adım adım tarifle, evinizde nefis kurabiyeler yapabileceğinizi göreceksiniz.

Ev yapımı tuzlu kurabiyelerle çay saatleriniz daha bir güzel! Bu lezzetli tarifle, tüm aile bireylerinin ve misafirlerinizin favorisi olacak.

Evde pastane lezzetinde tuzlu kurabiye yapmanın tüm inceliklerini sizinle paylaşıyoruz. Bu kolay tarifle, herkesi etkileyin.

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket margarin (250 gr)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

Üzeri İçin:

Susam
Çörek otu
Yumurta sarısı

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Uygun bir yoğurma kabı içerisine un hariç yumuşamış tereyağı ve hamur için kullanacağımız tüm malzemelerimizi sırayla ekliyoruz ve kaşık yardımı ile güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş, kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ileri geri yuvarlayıp büyük fitiller yapıyoruz.
Rulo şeklini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev şeklinde kesiyoruz. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizerek üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
Önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişiriyoruz.
Gerçekten ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor.

İşte karşınızda, ağızda dağılan tuzlu kurabiye tarifi! Umarız bu tarifle evde kurabiye yapmanın keyfini çıkarır ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Hepinize afiyet olsun!