MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Çikolata severler, dikkat! Bu çikolata parçacıklı kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. İster çayın yanına, ister kahve molanıza eşlik etsin, bu kurabiye her anınıza lezzet katacak.

Kurabiye tarifleri arasında yeni bir yıldız doğuyor: Çikolata parçacıklı kurabiye. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyecek. İşte adım adım, damak çatlatan bu kurabiye tarifi.

Çikolata parçacıklı kurabiye, tatlı düşkünlerinin yeni favorisi olmaya aday. Bu tarif, özel günlerinizde veya sıradan bir akşamüstü çayının yanında, her anınıza tat katacak.

Malzemeler:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
70 gram toz şeker (Yarım su bardağından 1 yemek kaşığı az)
70 gram esmer şeker (Yarım su bardağından 1 yemek kaşığı az)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilin
1 adet yumurta
240 gr un (1 su bardağı + ¾ su bardağı)
1/2 tatlı kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
160 gram bitter parça çikolata

Yapılışı:

Unu karbonatı ve tuzu bir kapta eleyin.
Tereyağını ve şekeri mikserle çırpın.
Vanilya özütünü ekleyin
Yumurtayı ekleyin, sadece karışana kadar çırpın.
Un, karbonat ve tuz karışımını ekleyin.
Hamur haline gelene kadar karıştırın
Çikolataları ekleyin spatulayla karıştırın.
Fırın tepsisine yuvarlayarak koyun.
Buzdolabında 1 saat soğutun.
180 derecede sadece 11 dakika pişirin.
15-20 dakika soğuyup sertleşmesini bekleyin.