Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Evde yapılabilecek en lezzetli tatlılardan biri olan yumurtasız halka tatlısı, uzun süre çıtır kalmasıyla ünlü. Bu basit ve lezzetli tarifi deneyin, tatlı ihtiyacınızı evde kolayca karşılayın.

Yumurtasız halka tatlısı, lezzeti ve uzun süre çıtır kalmasıyla mutfaklarınızın yıldızı olacak. Bu kolay tarifi deneyerek, ailenize ve misafirlerinize lezzetli anlar yaşatın. İşte tarifimiz!

Günlerce çıtır çıtır kalan ve herkesin beğenisini toplayacak bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Yumurtasız halka tatlısı tarifi, tatlı severler için vazgeçilmez olacak. İşte adım adım yapılışı!

Çıtır Çıtır Halka Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı su
2 su bardağı un
1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ (çeyrek su bardağı
1/2 (yarım) su bardağı ince irmik (yarım su bardağı
Çay kaşığı kadar toz tarçın
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı bal
1 paket vanilin 10gr

Şerbeti için gereken malzemeler

3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 ince dilim limon ve ayrıca 1 buçuk yemek kaşığı limon suyu

Çıtır Çıtır Halka Tatlısı Tarifi

Soğuk kullanacağımız için öncelikle tatlının şerbetini yapmakla başlıyoruz bunun için tencereye tüm şerbet malzemelerini ekleyip ocağa alalım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Şeker eridikten sonra ara ara karıştırarak üzeri açık bir şekilde şerbeti 12 -15 dakika kadar orta ateşte kaynatalım.
Kaynatma işlemi bittikten sonra şerbetimizi kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
Şerbeti birkaç saat önceden yapıp soğutursanız çok daha iyi olur hatta bir gün önceden bir de yapabilirsiniz
Ardından tatlının hamurunun yapımına geçelim. Bunun için orta boy bir tencereye su yağ ve balı ekleyip ocağı alalım ve suyun kaynamasını bekleyelim.
Su kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım ve hemen üzerine unu irmiği tarçın tuzu ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
Hamuru pürüzsüz olana kadar sürekli karıştıra karıştıra toparlayalım.
Ardından yıldız uç takılmış krema torbasına yeteri kadar dolduralım ve hamuru sıkarak halka şekli verip hamurun ucunu birbirine birleştirelim.
Geriye kalan bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp kenara alalım hamura şekil verme işlemi bittikten sonra tencereye bolca yağ ekleyip iyice kızdırdıktan sonra hamurlar yavaşça çok fazla doldurmadan yağa bırakalım.
Altları kızarana kadar hamurları hiç dokunmayalım.
Kızaran hamurları diğer yüzüne çevirelim ve her yanına eşit bir şekilde kızartalım.
Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atalım ve bir kaç dakika şerbette batırıp çıkardıktan sonra kenara alalım. Şerbette çok fazla bekletmenize gerek yok bir iki dakika kalması yeterli geriye kalan tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım.

Not: hamuru atacağınız yağ kesinlikle kızgın olması gerekiyor hamurları soğuk yağa atarsanız dağılırlar ve kızartmanız imkansızlaşır paramparça olurlar ama ocağı arara yükseltip kısabilirsiniz bunda bir sorun olmaz.

Ve ayrıca yağ hamurların üzerine örtmesi gerekiyor yani hamurlar yağın içinde kalmalı az yağ kullandığınızda da hamurlar yine dağılacaktır bu püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde çok güzel çıtır çıtır halka tatlısı elde edersiniz.

Bu yumurtasız halka tatlısı tarifi ile tatlı sofralarınızı zenginleştirin. Uzun süre taze ve çıtır kalan bu tatlı, hem kolay yapılışı hem de lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Kendi evinizde, bu basit adımlarla muhteşem bir tatlı yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Afiyet olsun!