Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifle hem göz hem de damak zevkinize hitap edecek poğaçalar yapabilirsiniz.

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

Poğaça yapmak sanıldığı kadar zor değil. Siz de bu tarifle sıcacık ve lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Üstelik çok pratik ve ekonomik.

Poğaça Tarifi 

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta beyazı (Sarısını üzeri için ayırdım)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 ,5 su bardağı un

Üzeri için

Yumurta sarısı
Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı süt

Poğaça Nasıl Yapılır?

Malzeme listesindeki sıvı malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
Sonrasında unumuzu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra yarım saat 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Mayalanan hamurlarımızı 12 adet eşit parçaya bölüp bezeler oluşturuyoruz.
Sonrasında oda sıcaklığında erimiş olan tereyağımızdan bir çay kaşığı kadar içine sürüp rulo haline getiriyoruz.
Rulo haline gelen poğaçalarımızı dinlendiriyoruz.
Dinlenen poğaçalarımızı şekillendirip tepsimize yerleştiriyoruz.
Tepsimize yerleştirdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı ,bir çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı süt karışımını sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.