MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Mutfakta geçirdiğiniz vakitte hem kolay hem de lezzetli sonuçlar mı almak istiyorsunuz? Çikolata soslu borcam pastamız tam da aradığınız şey olabilir.

Çikolatanın büyülü dokunuşuyla her yudumda mutluluk garantili bir tarife ne dersiniz? İşte karşınızda çikolata soslu borcam pastası!

Çikolata Soslu Borcam Pastası Tarifi

Malzemeler

2 paket kakaolu petibör bisküvi

Islatmak için;

1 su bardağı su yada süt
1 yemek kaşığı granül kahve

Krema için;

1 lt süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 vanilya
3 yumurta sarısı
1 paket kakaolu toz şanti

Üzerine çikolata sos için;

1 paket krema
60 gram bitter çikolata
120 gram sütlü çikolata

Çikolata Soslu Borcam Pastası Nasıl Yapılır?

Kremşanti hariç tüm malzemeyi karıştırıp göz göz olana kadar pişirin. Sürekli karıştırarak topaklanma olmasını engelleyelim.
Piştikten sonra üzeri kabuk tutmasın diye streçle kapatalım.
Oda sıcaklığına geldikten bir süre sonra buzdolabına kaldırıp soğuması için bekleyelim.
Tamamen soğuyunca üzerine kremşantiyi toz olarak ekleyip mikserle 4-5 dk çırpalım. Çırpma işlemi önemli çırptıkça kıvamı güzelleşiyor.
Daha sonra bisküvileri kahveli karışıma batırıp tatlıyı yapacağımız borcama dizelim.
Üzerine kremadan sürelim ve bu işlemi 3 kat olana kadar yapalım. ( üç kat bisküvi üç kat krema).
Üzerine çikolata sos için;1 paket kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp içerisine 60 gram bitter 120 gram sütlü çikolata ilave edip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
Pastanın üzerine gezdirip ardından servis için dolapta dinlendirelim. Şimdiden afiyet olsun