Katmer, tatlı ve tuzlu her türlü lezzetle harmanlanabilir. Pratik hazırlanışıyla bilinen katmer, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz katmer tarifi, hem lezzeti hem de pratikliği ile ön plana çıkıyor. Bu tarif ile çay saatlerinizi zenginleştirebilirsiniz.

Tel tel ayrılan katmer, kahvaltıda sevdiklerinize sunabileceğiniz enfes bir seçenek. Bu tarif, herkesin kolayca yapabileceği pratiklikte.

MALZEMELER

4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Arası İçin:

1 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı un

TARİF

Un, su ve tuzu bir kapta hamur haline gelene kadar güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp en az 20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 8 eşit beze olacak şekilde kesin.
Bezelerden birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp un serpiştirin. Ardından alt kısımdan yuvarlayıp yukarıya doğru rulo haline getirin.
Gül böreğini sarar gibi rulo halindeki hamuru sarın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
Oklava yardımıyla yağlanmış ve unlanmış bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada hamurları arkalı önlü kızarana dek pişirin.
Tüm hamurları pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

Katmer tarifi, kahvaltı ve çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek sunar. Kolay hazırlanışı ve uzun süre dayanıklılığı ile bilinen bu lezzet, herkes tarafından sevilecek. Deneyin ve bu klasik lezzeti kendi mutfağınızda yeniden keşfedin!