Limonlu tiramisu, tatlı severler için yepyeni bir keşif. Kakaolu ve kahveli versiyonlardan sıkılanlar için mükemmel bir alternatif. Evde nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatıyoruz.
Beş çaylarınıza taze bir lezzet katmaya ne dersiniz? Limonun ferahlığı ile tiramisunun kremalı dokusunu birleştiren bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.
İtalyan tatlısı tiramisu bu kez limonlu versiyonuyla mutfaklarınızda yer alıyor. Hem ferahlatıcı hem de lezzetli bu tatlıyı kolayca yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı...
LİMONLU TİRAMİSU TARİFİ
2 paket kedi dili
Islatmak için;
1 adet limon suyu
1 su bardak su
Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için:
1 litre süt
3 yumurta sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
200 gram labne
1 paket krem şanti
Limon kabuğu rendesi
1 limon rendesi
1 limon suyu üzerine bir bardak dolana kadar su
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
LİMONLU TİRAMİSU NASIL YAPILIR?
Kedi dilini ıslatmak için öncelikle bütün malzemeleri kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Soğuyunca kedi dillerini ıslatıp borcama dizin.
Muhallebisi için,un,nişasta ve şekeri bir kapta karıştırın. Üzerine yumurta sarılarını ekleyerek çırpın. Sütü de ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin. Ardından ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca toz şanti ve labne ekleyip çırpın. Ardından limon rendesini ekleyerek karıştırın.
Limon sos için, limon kabuğu rendesi ve şekeri iyice ovuşturun.
Limon suyunun devamını suyla tamamlayıp ocakta kaynatın. Tatlının üzerine dökün. Üzerine muhallebiyi dizip soğuyunca servis edin. Afiyet olsun...