Çorum'un Sungurlu Belediyesi, sosyal projelerine bir yenisini daha ekleyerek "Hilal Kart" uygulamasının ikinci adımı olan "Passo Kart"ı hayata geçiriyor. Bu yeni uygulama, belirli gruptaki vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkanı sunacak.

Passo Kart Nedir?

Belediye Başkanı Muhsin Dere, "Passo Kart" uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu projenin sosyal yardım programlarının bir parçası olduğunu belirtti. 65 yaş üstü vatandaşlar, belirli bir engellilik düzeyinin üzerindeki bireyler, şehit ve gazi yakınları ile ihtiyaç sahibi öğrenciler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından destek alan dar gelirli hemşehriler, Passo Kart'tan faydalanabilecek.

Başvuru Süreci

Öğretmen Nurcan Kocaman'ın ilk öykü kitabı 'Son Rüzgar' çıktı Öğretmen Nurcan Kocaman'ın ilk öykü kitabı 'Son Rüzgar' çıktı

"Passo Kart" için başvurular 24 Eylül - 8 Ekim tarihleri arasında alınacak. Uygulama kapsamında ücretsiz ulaşım imkanından yararlanmak isteyen vatandaşların, gerekli belgelerle birlikte Belediyenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerekiyor. Gerekli belgelerin listesi, Sungurlu Belediyesi’nin web sayfasında yayınlanacak.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, Passo Kart almaya hak kazanan vatandaşlar, ücretsiz ulaşım imkanıyla birlikte şehrin ulaşım ağına entegre olacaklar. Başkan Dere, "Passo Kart uygulamamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum," dedi.