"BAĞ-KUR'lunun emeklilik gün sayısı 7200'e inmesi lazım"
Bir BAĞ-KUR'lunun 9 bin iş gününde emekli olduğunu, bu sayının 7200'e inmesi gerektiğini vurgulayan Kayseri Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan; "BAĞ-KUR'lu 9 bin iş gününde emekli oluyor. Biraz bizim bunu düzeltmemiz gerekir. Onun da 7 bine inmesi lazım. Evet işçi 8 saat çalışır, fazla çalışırsa mesai alır. Esnaf 12 saat çalışır. Evet iş yeri kendimizin ama, sağlık yönünden de bakmamız gerekir, çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu. Sabah 08.00'de açarız, akşam 20.00'de kapatırız. Yanında çalıştırdığın insan daha avantajlı. Bunu ileriki günlerde düzeltiriz" dedi.

Karabük'te "Batı Karadeniz'de Girişimcilik Yolculuğu: Başarı İçin İlk Adımlar" programı düzenlendi Karabük'te "Batı Karadeniz'de Girişimcilik Yolculuğu: Başarı İçin İlk Adımlar" programı düzenlendi

"Esnaf Bakanlığı kurulmalı"
Ülkede 2 milyon 200 bin esnafın bulunduğunu, işlerin tek elden yapılması için Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı'na ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Alan; "Ticaret Bakanlığı var, Sanayi Bakanlığı var, Tarım Bakanlığı var. Biz esnaf olarak 2 milyon 200 bin kişiyiz, bu az bir rakam değil. Eş ve çocuklarla 10 milyon. Bizim işlerimizin tek elden ve tez elden yapılması için bizim Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı'na ihtiyacımız var. Belli partilerin programında var ama ne denli olur bilemiyoruz" diye konuştu.

İHA