Başakşehir, Konferans Ligi play-off turunda St. Patrick’s Athletic ile oynadığı rövanş maçında 2-0 galip gelerek lig aşamasına yükseldi. İlk maçta 0-0 berabere kalan Başakşehir, Fatih Terim Stadı'nda oynanan bu kritik karşılaşmada turuncu-lacivertli taraftarlarına büyük bir sevinç yaşattı.

Erkekler Süper Ligi3. hafta maçları tamamlandı Erkekler Süper Ligi3. hafta maçları tamamlandı

Maçın Golleri ve Öne Çıkan Anlar
Maçın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandıktan sonra, Başakşehir ikinci yarıda üstün bir performans sergiledi. 64. dakikada Ömer Ali Şahiner ve 82. dakikada Olivier Kemen’in attığı goller, Başakşehir’in tur atlamasını sağladı. St. Patrick’s Athletic oyuncusu Aaron Bolger, 81. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı, bu da Başakşehir’in galibiyetini kolaylaştırdı.

Konferans Ligi Kura Çekimi
Konferans Ligi'nin yeni formatında grup aşaması kura çekimi 30 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Başakşehir, kura çekiminden sonra grupta 3 ev sahibi, 3 deplasman maçı olmak üzere toplamda 6 farklı takım ile karşılaşacak.

Avrupa Kupalarında 2. Gol Sevinci
Başakşehir’in galibiyetinde önemli rol oynayan Ömer Ali Şahiner ve Olivier Kemen, Avrupa kupalarındaki 2. gollerini attılar. Ömer Ali Şahiner, bu sezon deplasmanda San Marino’nun La Fiorita takımına karşı 4-0'lık galibiyette bir gol kaydetmişti. Kemen ise İstanbul'da La Fiorita'ya karşı oynanan 6-1’lik maçta gol atmıştı.

Leo Duarte'nin Sakatlığı
Başakşehir’in Brezilyalı savunma oyuncusu Leo Duarte, maçın 6. dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemedi. Duarte’nin yerine Olivier Kemen oyuna dahil oldu ve maçı başarılı bir şekilde tamamladı.

Bu galibiyetle Başakşehir, Konferans Ligi'nde bir üst aşamaya geçerek Türk futbolunu uluslararası arenada daha da ileriye taşıma hedefinde önemli bir adım attı.