Çorum Barosu Başkanı Av. Turan Kalıpcı, şiddet mağdurlarına hukuki destek sunmanın ve adli süreçlerde yanlarında olmanın öncelikli görevleri arasında olduğunu dile getirerek, “faillerin en ağır cezayı alması ve toplumun bilinçlendirilmesi noktasında Baro olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Baro Başkanı Kalıpcı, “Henüz Narin'in acısı yüreğimizde tazeliğini korurken son günlerde kadın ve çocuklara yönelik artan şiddet ve cinayetler kamu vicdanını derinden yaralamaktadır. Bu tür olaylar toplumdaki huzur ve güven duygusunu yok etmektedir” ifadesini kullandı.

Kalıpcı, yaptığı açıklamada şu konulara değindi:

Ehliyet yenileme için son günler! Eski tip ehliyet yenileme ücreti ne kadar, evraklar nelerdir? Ehliyet yenileme için son günler! Eski tip ehliyet yenileme ücreti ne kadar, evraklar nelerdir?

“Şiddet mağdurlarına hukuki destek sunmak ve adli süreçlerde yanlarında olmak öncelikli görevlerimiz arasında olup faillerin en ağır cezayı alması ve toplumun bilinçlendirilmesi noktasında Baro olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Ülke genelinde adalete olan inancın giderek azaldığı, kadınların ve çocukların özgürce sokakta yürümekten korkar oldukları yadsınamaz bir gerçektir. Şiddet olayları artık toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Sorunun çözümü ise 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması ve caydırıcılıktan uzak, şiddeti önlemede yetersiz kalan infaz yasasının acilen yenilenmesidir.

Kadınlar ve çocukların şiddetten uzak, güven içinde, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmeleri için çalışmalarımızı kararlıkla sürdüreceğimizi, bu tür olayların son bulması için her türlü hukuki mücadeleyi sonuna kadar vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”