Bankalar, emekli müşterilerini çekmek için yeni kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, yakın zamanda Vakıfbank'ın emeklilere yönelik duyurduğu çift promosyon ödemesi dikkat çekti. Şu anda bankalarda emeklilere sunulan en yüksek promosyon tutarının 18 bin TL olduğu görülüyor, ancak Vakıfbank’ın kampanyasıyla bu tutar 24 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

24 BİN TL’YE VARAN PROMOSYON!

Vakıfbank, 30 Eylül tarihine kadar geçerli olan bu kampanyasıyla, mevcut 12 bin TL promosyon ödemesine ek olarak 12 bin TL’ye varan nakit ödeme sunuyor. Böylece emekli maaşını Vakıfbank’a taşıyan veya yeni emekli olan kişiler, toplamda 24 bin TL promosyon ödemesi alabiliyor. Bu kampanya, fatura ödeme talimatı ve kredi kartı kullanımı gibi ek şartları yerine getiren emeklilere uygulanıyor.

DİĞER BANKALAR DA ÇİFT PROMOSYONA GEÇECEK Mİ?

Hyundai, Iveco ile geliştirdiği "eMoovy"yi tanıttı Hyundai, Iveco ile geliştirdiği "eMoovy"yi tanıttı

Vakıfbank’ın başlattığı bu çift promosyon uygulamasının diğer bankalar tarafından da benimsenmesi bekleniyor. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram’a göre, bu yılın “Emekliler Yılı” ilan edilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamu bankalarındaki promosyon tutarlarının artırılması yönündeki açıklamaları, özel bankaları da aynı yönde adımlar atmaya teşvik edebilir. Bankaların TL’ye olan ihtiyaçları ve müşteri kazanma rekabeti, diğer bankaların da Vakıfbank gibi çift promosyon kampanyaları sunmasını sağlayabilir.

PROMOSYONLAR DAHA DA ARTAR MI?

Piyasa koşullarına bağlı olarak, bankaların promosyon tutarlarını daha da artırması bekleniyor. TL likiditesinin azalması durumunda bankalar, daha maliyetsiz olan yurt içi kaynakları çekmeye yönelebilir ve bu da promosyon yarışını daha da kızıştırabilir. Emeklilerin bankalarla pazarlık yaparak en yüksek promosyonu alma şansı bulunuyor.

Sonuç olarak, emekli maaşları için bankaların sunduğu promosyonlar, bu yıl daha da yükselmiş durumda. Özellikle çift promosyon gibi avantajlar, emeklilerin maaşlarını taşımaları için cazip fırsatlar sunuyor. Emeklilerin, e-Devlet üzerinden banka seçimini yapabilse de yüz yüze pazarlık yaparak daha iyi koşullar elde etmeleri mümkün.