Arnavut tatlısı Kaymaçina ile tatlı sofralarınıza yeni bir lezzet katın! Geleneksel Balkan tatlarına dair her şey bu tarifte.

Balkan mutfağına özgü bir tatlı olan Kaymaçina tarifi tatlıseverler tarafından merak konusu oldu. Peki, kaymaçina nasıl yapılır? Kaymaçina Arnavut tatlısı yapılışı haberimizde...

Kaymaçina nasıl yapılır? Kaymaçina Arnavut tatlısı tarifi merak konusu oldu. Balkan mutfağının en çok tercih edilen tatlılarından biri olan Kaymaçina yapılışı haberimizde...

KAYMAÇİNA MALZEMELERİ

● 1 litre süt

● 7 adet yumurta

● 1 su bardağı toz şeker

● 1 yemek kaşığı un

● 1 paket vanilya

MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı? MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

KAYMAÇİNA TARİFİ

1. Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sütü bir tencerede hafif ısıtın. Yumurtaların üzerine azar azar dökün ve 2 dakika daha çırpın. Un ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın.

2. Karışımı yuvarlak bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1,5-2 saat üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra biraz ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabına alıp bir gece bekletin. Dilimleyerek servise sunun.