Baklavayla yarışacak bir lezzet sunan kesme irmik tatlısının yapımını merak ediyor musunuz? Bu yazımızda, kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı adım adım anlatıyoruz.

Baklavayı tahtından edecek gelenekselden modern çizgiye uzanan Kesme İrmik tatlısı evde kolayca yapacağınız şerbetli bir tatlı. Tatlı yapmayla pek arası olmayanlar bile bu tarifi uyguladıktan sonra kendisini tatlı ustası olarak görebilir. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli kesme irmik tatlısı yaparken dikkat edilecek püf noktalar nelerdir? İyi bir kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Bu tatlı, baklavayı tahtından edecek şerbetli tatlıların tahtına oturacak bir lezzet sunuyor. İncecik kesilmiş, irmikle harmanlanmış ve muhteşem bir şerbetle tatlandırılmış bu tatlı, damakları şenlendiren bir deneyim sunuyor. Her bir lokması, şerbetle muazzam bir uyum içinde bulunuyor. Hem yapımı kolay hem de tadıyla büyüleyici olan bu kesme irmik tatlısı, özel günlerden günlük atıştırmalıklara kadar her anı tatlandırmak için mükemmel bir seçenek. Şimdi, bu tarifin sırlarını sizinle paylaşmaya hazır mıyız?

Kesme irmik tatlısı, ağızları şenlendiren bir tarif. İşte adım adım nasıl yapılır:

Malzemeler:

Hamur İçin:

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı un

Şerbet İçin:

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kaplamak İçin:

4 yemek kaşığı irmik

Üzeri İçin:

1 tutam toz Antep fıstığı

Yapılışı:

İlk adımda, bir karıştırma kabına yoğurt, yumurta ve sıvı yağı ekleyin. Bu malzemeleri iyice bir araya getirin.
Karışıma kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak, irmik ve unu ekleyin ve tüm malzemelerin birleştiği bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru tezgâha alın ve hamur kendini toparlayana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun, ele hafif yapışan bir kıvamda olması gerekiyor.
Hamuru kaplayacağınız irmiği ayrı bir kaba alın.
Hamuru eşit parçalara ayırın ve her parçayı rulo haline getirin. Daha sonra ruloları tezgâha serpiştirdiğiniz irmik üzerinde ileri geri hareketlerle bulayın.
Hazırladığınız ruloları keserek dikdörtgen şeklinde küçük hamurlar elde edin ve yağlı kâğıt serili bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Şerbet için, tencereye su ve toz şekeri koyun. Orta ateşte 15 dakika boyunca kaynatın ve limon suyunu ekleyin. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığınız kesme irmik tatlılarını, ilk sıcağı geçtikten sonra daha geniş bir kaba veya borcama alın.
Tatlı ılık, şerbet ise soğukken, şerbeti tatlıların üzerine dökün. Şerbetin tamamen çekmesi için 1 saat kadar bekleyin. Ardından tatlıları ters çevirin ve yaklaşık 2 saat içinde şerbeti çekeceklerdir.
İsterseniz tatlıların üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
İşte kesme irmik tatlısı tarifi! Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun!