Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada, vatandaşlık maaşı bağlantısıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Yanık, "Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde 'Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç bulunuyor." dedi.

AYNI AİLEDEN BİRKAÇ KİŞİ FAYDALANABİLECEK

Çorum’da sanat rüzgarları: ERA Sanat Akademi ile TSO’dan yeni protokol Çorum’da sanat rüzgarları: ERA Sanat Akademi ile TSO’dan yeni protokol

Yanık, aynı aileden birkaç kişinin de vatandaşlık maaşından faydalanabileceğini belirterek, "Sosyal yardımlarımız hane temellidir. Bizim için tek ölçü milletimizin ihtiyacıdır." dedi. AK Parti iktidarlarının bugüne kadar kimsenin dönüp bakmadığı başlıklarda önemli adımlar attığına dikkat çeken Bakan Yanık, "Dolayısıyla 'Biz söylüyoruz onlar yapıyorlar' haksızlık olur." ifadelerini kullandı.

Bu önemli adım, ailelerin yüzünü güldürecek ve sosyal yardımlar alanında önemli bir dönüm noktası olacak gibi görünüyor. Vatandaşlık maaşı, daha fazla aileye ulaşarak yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve sosyal adaleti sağlamayı hedefliyor. Bu gelişme, Türkiye'de sosyal güvence sisteminin güçlendirilmesi yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber Merkezi