Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek

A Haber'de canlı yayına katılan Bakan Işıkhan, Türkiye genelindeki belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar TL olduğunu tekrarladı. Işıkhan, "Bu borçların %67.7'si yani neredeyse üçte ikisi CHP'li belediyeler tarafından birikmiş durumda. Bu durum, belediyelerin yönetim anlayışlarındaki farklılıkları ve önceliklerini ortaya koyuyor" dedi. Bakan, borçların tahsil edilememesi durumunda icra yoluyla tahsilat yapılacağını ifade etti.

Işıkhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) toplam borcunun son 5 yılda 46 kat artarak 3.3 milyar TL'ye ulaştığını örnek verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin durumu ise daha da vahim. Bakan, "2019'da AK Parti'den devralınan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 225 milyon TL iken, bugün itibarıyla 25,5 kat artarak 5 milyar 751 milyon TL'ye çıkmış durumda" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, CHP'li belediye başkanlarına da çağrıda bulunarak, "Emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleri gerekiyor" dedi. Işıkhan, meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil, veriler ve rakamlar üzerinden ele almanın önemini vurguladı.

Bakan Vedat Işıkhan'ın açıklamaları, belediyelerin mali disiplin ve sorumlulukları konusunda ciddi soru işaretleri oluşturuyor. SGK borçlarının bu denli yüksek seviyelere ulaşmış olması, yerel yönetimlerin finans yönetimi konusunda daha şeffaf ve hesap verebilir olmaları gerektiğini gösteriyor. Borçların ödenmemesi durumunda başlatılacak icra işlemleri, bu sorunun ne kadar ciddiye alındığını ortaya koyuyor.